地產博客
瀏覽人次:12187    回應:1
文亮言

我老婆上咗去收租

 

湯文亮博士

紀惠集團行政總裁
2024年4月2日

  昨日趁假期最後一日,去中環巡吓舖,順便食個鵝髀飯,飲杯無冰凍奶茶,收到老婆電話,佢去了一個大媽屋企食午飯,叫我兩點去接佢,大媽屋企屋苑好嚴,停一陣等人都唔得,而我老婆係奔馳副牌,叫麗馳,今次實畀管理處趕。

  兩點去到屋苑,泊到一個不合法又唔會阻人的位,唔夠30秒,已經有管理員叫我走,我話我老婆上咗去收租,好快會落嚟,管理處用walkie talkie請示過之後,自己行開了,半小時後老婆落嚟,見到我用手機寫緊文章,問點解我冇被人趕,我話我老婆上咗去收租,管理員請示過之後便冇理我,最後離開時,管理處經理仲同我揮手,哈哈,收租大過天。

 
我要回應
我的稱呼
回應 / 意見
驗証文字
 
回應 / 留言規則
  1. 禁止撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論;
  2. 禁止以名稱/暱稱/綽號/同音字等批評或映射任何人士、機構、公司;
  3. 禁止發佈有關招聘、推銷、廣告等內容;
  4. 禁止公開任何個人資料(如電話號碼、電郵地址、即時通訊帳號等)。

敬請留言者自律。本網站保留刪除/堵截任何留言的權利。

回應者名稱
密碼
1. 陳大文 2024-04-05 10:45:06
上樓收租即係業主啦,亦即係管理員老闆啦。佢地一定識做既!聰明。